nieuws

Eerste paal Hart van Korte Akkeren te Gouda

Vrijdagmiddag 28 augustus was het dan zo ver: de 1e paal voor het bouwplan Hart van Korte Akkeren, bestaande uit 12 eengezinswoningen, 18 appartementen en een buurtservicecentrum.

De 1e paal werd geslagen door wethouder Tetteroo van de gemeente Gouda.Omwonenden, kopers, vertegenwoordigers van gemeente, woningcorporatie Mozaïek Wonen,pers en andere genodigden waren getuige van de officiële handeling en toasten na afloop op een voortvarende bouw.

Het bouwplan is een ontwikkeling van Vink Ontwikkeling B.V. uit Moordrecht en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met woningcorporatie Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda. Het plan maakt onderdeel uit van de Wijkontwikkeling in Korte Akkeren waar al diverse plandelen zijn afgerond, zoals het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, het Uiverplein, De Jonker, het Margrietplein, de Wachtelstraat, de Westerkade Snoystraat en de Erasmusstraat. Ook de infrastructuur en riolering in de wijk is grootschalig aangepakt. Verder zijn er extra parkeervoorzieningen gerealiseerd en zelfs wegen gedeeltelijk omgelegd. Het buurtservicecentrum wordt eigendom van woningcorporatie Mozaïek Wonen en zal onderdak gaan bieden aan een aantal maatschappelijke organisaties.

De verkoop van het project verloopt voorspoedig, er zijn nog verschillende appartementen beschikbaar, de woningen zijn vrijwel uitverkocht. Kijk op www.hartvankorteakkeren.nl voor meer informatie. Het bouwplan Hart van Korte Akkeren zal naar verwachting in het 3e kwartaal van 2016 worden opgeleverd.

Geef een antwoord

© copyright 2020 | Gouwestad makelaardij · privacyverklaring