nieuws

Veel belangstelling informatieavond fase 2

Terwijl met het mooie weer iedereen in vakantiestemming komt, wordt er nog hard gewerkt aan de totstandkoming van een prachtige nieuwe wijk aan de rand van het Groene Hart. De bouw van fase 1 vordert gestaag en fase 2 wordt steeds concreter op de tekentafel. Het werd dus weer tijd voor een informatie-avond.

Goed gevuld

Dorpshuis Op Moer was weer goed gevuld. Namens de gemeente heeft Bob Braak de aanwezi­gen bijgepraat over de voortgang en de te doorlopen planologische procedures. Een terugblik kon natuurlijk niet ontbreken. De Jonge Veenen is voor de Gemeente Zuidplas een belangrijke ontwikkeling. Het slaan van de eerste paal door Minister Blok tekent het belang van de succesvolle eerste fase. Na de korte introductie is bij de panelen in de zaal het stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan de hand van tekeningen en een maquette.

Prachtige zichtlijnen

Waar in de eerste fase het door de wijk meanderende park de aandacht trekt, staat in fase 2 de relatie met de polder centraal. Naast de twee groene wiggen aan de west- en oostzijde van het plan zorgen twee parkachtige inhammen voor prachtige zichtlijnen van diep uit de wijk richting de polder. In het plan is nu ook te zien waar welke woningen zullen komen.

Authentieke indeling

Ook de architect was aanwezig om de plannen toe te lichten. Met de tekeningen werd duidelijk dat de sterke punten van fase 1 weer terugkomen in de nieuwe fase. Het wordt weer onmiskenbaar jaren dertig stijl. Sfeervolle architectuur met prachtige details. Waar in fase 1 de klassieke indelingsvariant ‘aan de voorkant wonen’ in ere werd hersteld, waar maar liefst 50% van de kopers voor heeft gekozen, zien we in fase 2 de klassieke centrale hal bij de twee-onder-eenkappers. Zo kunt u hier ook kiezen voor een authentieke indeling. En natuurlijk krijgen ook de kopers van een rijwoning in fase 2 de keuze tussen voor of achter wonen.

Start verkoop

De verkoop staat gepland voor september/oktober. Dan zullen ook de brochures beschikbaar zijn. Tot die tijd zullen we u via de nieuwsbrief op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen. Wie zich nog niet heeft ingeschreven kan dat hier doen. Hieronder vindt u de downloads van de genoemde presentaties. Deze website zal de komende maanden transformeren van fase 1 naar fase 2. Met fotorealistische impressies van de woningen en ingekleurde plattegronden. Voor het laatste nieuws kunt u altijd kijken op facebook/dejongeveenen.

© copyright 2020 | Gouwestad makelaardij · privacyverklaring